неделя, 11 октомври 2015 г.

Галина Асенова: Записът илюстрира това, в което партиите са превърнали

Екипът на Strumalive се свърза с бившия общински съветник в Перник - Галина Асенова. Тя коментира темата със скандалния запис. Публикуваме го без редакторска намеса:

Записът илюстрира това, в което партиите са превърнали предизборните кампании - търговия на гласове при липса на всякакви идеи и визии за политики... Най-лесно е да създадеш мрежа от застъпници, които за изборния ден са официално регистрирани, и на които законът ти разрешава да платиш... Затова и в записа се говори за "купен вот" - хората, които се канят за застъпници нямат нищо общо с каузи и лобиране за кандидата. На тях просто им се дават по един плик с пари, за което насреща те имат ангажимента да осигурят определен брой хора - още застъпници.

Използват принципа на мрежовия маркетинг и всичко е въпрос на пари и организационни възможности... Гласовете в записа разграничават "купения вот", защото паралелно работят и с едни други хора - партийните членове. Или друг вид манипулиран вот, но при него работи емоцията, обещанията за бъдеща работа или уреждане на близки с някакви нужди...

Никой не си задава въпроса чий е гласът на другия участник в записа - не по-малко уличаващо обстоятелство. Защото нали разбираме всички, че ако няма кой да участва в тези схеми, кандидатите, които се опитват да се доберат до заветните кметски места и общински съвети ще останат с пръст в уста?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар