понеделник, 5 октомври 2015 г.

Миков: Всички мълчат, че ГЕРБ "просто си платиха вота" в Перник

"Хората научават за записа и си казват, че щом е от управляващата партия, какъвто е случаят в Перник, не става нищо - тишина, мир, спокойствие. Обаче иначе има гръмки фрази за борба с корупцията".
Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков пред бТВ по повод скандалния запис, в който ясно се чува, че кандидат-кметица казва: "просто си платихме вота".

"Това е запис, който върви и цяла България го слуша, само българските медии не са получили нищо. Там пише, че е пратено до 55 медии, само че явно изглежда събота, неделя и петък има някаква повреда в електронните пощи на медиите", разкритикува Миков медиите.
Не само политиците са виновни за корупцията в страната, но и медиите, заяви Михаил Миков.

OFFNews изпрати сигнал до ЦИК за евентуално купуване на гласове още в петък. Днес ЦИК го препрати по компетентност до Районната прокуратура в Перник.

Миков отново застана зад искането си за оставка на министърът на отбраната Николай Ненчев. Той заяви, че Ненчев поставя под опасност българските летци и отбраната на страната ни.

Той отрече да е имало договорка между БСП и ГЕРБ за приемането на поправката, с която се дава зелена светлина настоящият началник на военното разузнаване Йордан Бакалов да бъде отстранен от поста. Каза, че такава е нямало и за избора на Мая Манолова за омбудсман.

Лидерът на БСП каза още, че българската позиция по темата с бежанската криза е неадекватна и страната ни чака нещата да се разминат или "някой друг да вземе важните решения". Според него е очевидно, че ЕС не може да постигне единна позиция по темата с бежанците.

Той разкритикува и решението на президента да не свиква Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) и заяви, че така държавният глава не е спазил задълженията си, защото трябва да свиква Съвета 3 месеца.

Миков каза още, че БСП отказва да гласува антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева, защото от него няма да има реален ефект.

"Сега има поне 3-4 органа, всеки от които създаван за установяване на конфликт на интереси. Да вземем за пример Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ). Медиите говореха колко половин година какво чудо ще стане. И стана чудото - "тефтерчето Златанов" стана. Сегашният закон по нищо не се отличава от това творение", заяви Миков.

Той заяви, че в България има осъдени политици и иронично предложи да се направи "един закон за бесене на политици", защото "повече ще се хареса на хората".

Аудиозаписът на кандидат-кметицата, която "просто си платила за вота":

Няма коментари:

Публикуване на коментар