вторник, 3 ноември 2015 г.

Пернишките полицаи спряха движението на Драгичево

Повече от 30 полицаи от Перник, служители в първо, второ полицейско управление блокираха тази вечер движението за София на Драгичево, на разклона за Рударци.


Малко след 18 часа полицаите затвориха движението във всички посоки, като само на 10-15 минути пропускат по няколко коли. Към колегите си от двете полицейски управления се присъединиха и техни колеги от гранична полиция. Очаква се към тях да се присъединят и полицаи от Охрана на съдебната власт.

"Протестът ни е съвсем спонтанен, в подкрепа и солидарност с всички наши колеги от страната, които днес протестират" - споделиха полицаите. Те изказаха недоволството си от проекто решенията, според които се орязват доста от финансовите бонуси на полицаите и се говори за намаляване на техните възнаграждения.

Преди дни решението на финансовият министър да ореже част от финансовите бонуси на полицаите родиха спонтанно идеята за национални протести, които станаха факт днес. Пернишките полицаи се присъединяват към тях и са категорични, че ще продължат да изказват организирано недоволството си до положително разрешаване на проблема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар