сряда, 7 октомври 2015 г.

Изтеклият в Перник запис след три дни затъмнение най-сетне влиза в медиите

„Радвам се, че тази тема с изтеклия в Перник запис след три дни затъмнение най-сетне влиза в медиите. Това, което получихме на официалната поща на една от нашите структури, беше доста обезпокоително. Ние моментално го дадохме на прокуратурата, защото в записа детайлно се обясняваше как се купуват гласове”. Това каза организационният секретар на БСП Станислав Владимиров пред ТВ7.

За случая той допълни, че Перник е малък град и мълвата, че в записа се чува гласа на кандидата за кмет на града от ГЕРБ се е разнесла бързо .”Странно е мълчанието й вече няколко дни по тази тема, странно е и мълчанието на премиера, защото в такива ситуации той има бърза реакция”, допълни социалистът. Той заяви още, че компетентните органи трябва да кажат дали всичко е достоверно. Владимиров изказа и своето неразбиране за това, че този запис може да е направен от член на предизборния щаб на партията в Перник. „Явно те по този начин си решават вътрешнопартийните проблеми”, добави той.По думите на организационния секретар на левицата се забелязва неистово желание в цялата страна ГЕРБ да спечели с много добър резултат тези избори, за да може да затвърди лидерството си в управляващото мнозинство. Той допълни, че в последните седмици в централата на БСП се получават немалко сигнали в тази посока, че управляващите, използвайки властта като инструмент искат да спечелят вота служебно. „Случаят с Долна Баня е показателен - там адресната регистрация на кандидата за кмет на БСП е заличен от временно управляващия общината. Нашият кандидат за кмет на Кресна, който има всички шансове да спечели още на първи тур, е получил уведомление за данъчна ревизия и сега той трябва да прекара цялата кампания в София”, обяви Владимиров.

Той припомни и случая с председателя на групата общински съветници на БСП в Стара Загора, който направи остра забележка за цените на новите автобуси в града и на следващия ден осъмна с нарязани губи на автомобила си. „Имаме и редица сигнали за палежи и притискане на членове на СИК и всички те са предадени на компетентните органи”, каза още Станислав Владимиров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар