сряда, 7 октомври 2015 г.

Цацаров да поиска имунитета на Вяра Церовска

Главният прокурор Сотир Цацаров да не се прави на не разбрал за скандалния запис, който излезна в Перник, а да се вземе в ръце и да поиска имунитета на кандидата на ГЕРБ - Вяра Церовска. Напиращата за кмет на миньорския град е редно да отговори пред прокуратурата, защо нейното име се свързва с репликата - просто си платихме вота.

Церовска да не се крие зад депутатския си имунитет, а официално да обясни, какво е имала предвид по време на записа. Вярно, че в ГЕРБ хич не обичат записите, защото често след тях идват сътресения в партията, но не бива да има повече шикалкавене. Най-достойната и морална постъпка е Церовска да се оттегли от изборите за кмет след този запис, но надали ще го направи, ако се съди по активния PR, който си прави. Би трябвало да покаже, че не всичко е на всяка цена, но едва ли ще и стигне кураж да го направи, а пък и то ГЕРБ няма да й позволят.

Не е тайна амбицията Перник да бъде превзет на всяка цена, но това не означава, че медиите и гражданите трябва да се примиряват с това. Редица регионални медии в Перник се правеха, че няма запис, но най-накрая "стената" бе пробита, защото въпросният запис има хиляди гледания и споделяния в социалната мрежа.
Няма как да се скрие този грандиозен политически скандал, който няма аналог в политическата история на Перник. Трябва нещо да се случи след това не може да се кара постарому, защо се вижда, че някой иска да купи изборите в Перник, а това не трябва да се допуска. От нас зависи да го спрем!

Няма коментари:

Публикуване на коментар